140248
Książka
W koszyku
Emocje a jedzenie / pod redakcją Agaty Szulc. - Wydanie drugie (3 dodruk). - Warszawa : Medical Education Grupa Wydawnicza, 2025. - 156 stron : ilustracje ; 24 cm.
"Emocje a jedzenie to ważna i wypełniająca lukę na rynku wydawniczym książka pod redakcją prof. Agaty Szulc, prezes elekt Zarządu Głównego Polskiego Towarzystwa Psychiatrycznego i kierownik Kliniki Psychiatrycznej Wydziału Nauk o Zdrowiu Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego. Monografia bardzo przystępnie omawia mechanizmy i struktury organizmu biorące udział w regulowaniu emocji i apetytu, a także zaburzenia odżywiania wraz z innymi trudnościami psychicznymi i ich skutkami dla organizmu. Ponadto szeroko przedstawia profesjonalne metody interwencji w kryzysie psychicznym mogące zapobiegać rozwojowi zaburzeń odżywiania, w tym otyłości."
Status dostępności:
Wypożyczalnia naukowa
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 616 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga ogólna
Na okładce podtytuł: poradnik lekarza praktyka.
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliografie, netografie przy rozdziałach.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej