Taczanowski Maciej
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów
(1)
Forma i typ
Książki
(1)
Publikacje dydaktyczne
(1)
Publikacje fachowe
(1)
Publikacje naukowe
(1)
Dostępność
dostępne
(1)
Placówka
Wypożyczalnia naukowa
(1)
Autor
Sekuła Aleksandra
(2469)
Kozioł Paweł
(2013)
Kotwica Wojciech
(782)
Kowalska Dorota
(664)
Kochanowski Jan
(469)
Taczanowski Maciej
(-)
Krzyżanowski Julian
(309)
Otwinowska Barbara
(309)
Beethoven Ludwig van
(276)
Trzeciak Weronika
(262)
Konopnicka Maria
(260)
Boy-Żeleński Tadeusz
(238)
Leśmian Bolesław
(233)
Krasicki Ignacy
(229)
Mickiewicz Adam
(208)
Goliński Zbigniew
(201)
Kraszewski Józef Ignacy (1812-1887)
(200)
Dug Katarzyna
(198)
Baczyński Krzysztof Kamil
(194)
Bach Johann Sebastian
(182)
Mozart Wolfgang Amadeus
(182)
Jachowicz Stanisław
(159)
Słowacki Juliusz
(159)
Sienkiewicz Henryk (1846-1916)
(154)
Zarawska Patrycja (1970 - )
(153)
Rzepka Rafał (1974- )
(152)
King Stephen
(146)
Zimnicka Iwona (1963 - )
(144)
Christie Agatha (1890-1976)
(142)
Lech Justyna
(138)
Sandemo Margit (1924 - 2018)
(136)
Dybała Paweł (1981- )
(133)
Rolando Bianka
(131)
Roberts Nora (1950- )
(128)
Steel Danielle (1947 - )
(128)
Marciniakówna Anna
(122)
Czechowicz Józef
(119)
Starowicz Wiesław
(119)
Dwornik Karolina
(118)
Żeleński Tadeusz (1874-1941)
(115)
Lem Stanisław (1921-2006)
(114)
Montgomery Lucy Maud
(109)
Disney Walt
(107)
Liebert Jerzy
(105)
Prus Bolesław
(105)
Mosiewicz Maria
(102)
Tkaczyszyn-Dycki Eugeniusz
(102)
Brzechwa Jan. zobacz Jan Lesman
(101)
Napierski Stefan
(101)
Pawlikowska-Jasnorzewska Maria
(96)
Popławska Anna
(93)
Orzeszkowa Eliza
(91)
Wilczek Piotr
(90)
Zieliński Bronisław
(90)
Chotomska Wanda
(88)
Gawryluk Barbara
(88)
Mróz Remigiusz (1987-)
(88)
Szulc Andrzej
(88)
Kraszewski Józef Ignacy
(87)
Miciński Tadeusz
(87)
Przerwa-Tetmajer Kazimierz
(87)
Asnyk Adam
(86)
Lindgren Astrid
(85)
Mazan Maciejka
(85)
Ślusarczyk-Bryła Paulina
(85)
Bogdziewicz Monika
(84)
Drewnowski Jacek (1974- )
(82)
Hesko-Kołodzińska Małgorzata
(82)
Fabianowska Małgorzata
(81)
Zimnicka Iwona (1963- )
(81)
Kasdepke Grzegorz
(80)
Skibniewska Maria
(80)
Żeromski Stefan
(80)
Sekuła Elżbieta
(79)
Siemianowski Roch (1950- )
(79)
Frączek Agnieszka
(78)
Mosiewicz-Szrejter Maria
(78)
Baudelaire Charles
(77)
Cieślik Donata
(77)
Haydn Joseph
(77)
Stelmaszyk Agnieszka (1976- )
(77)
Domańska Joanna (1970- )
(76)
Byczek Zuzanna
(75)
Kasprowicz Jan
(75)
Kosińska Aleksandra
(75)
Oklejak Marianna (1981- )
(75)
Fabisińska Liliana (1971- )
(74)
Maliszewski Karol
(74)
Stanecka Zofia
(74)
Coben Harlan (1962- )
(73)
Kishimoto Masashi
(73)
Kornhauser Julian
(72)
Ławnicki Lucjan
(72)
Beręsewicz Paweł
(71)
Molski Tomasz
(71)
Syrokomla Władysław
(70)
Chmielewska Joanna
(69)
Jax Joanna (1969- )
(69)
Krzyżanowski Julian (1892-1976)
(69)
Kwiatkowska Katarzyna
(69)
Widmark Martin
(68)
Rok wydania
2010 - 2019
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(1)
Język
polski
(1)
Odbiorca
Pracownicy naukowi
(1)
Prawnicy
(1)
Szkoły wyższe
(1)
Temat
Kontrola żywności
(1)
Prawo żywnościowe
(1)
Temat: czas
2001-
(1)
Temat: miejsce
Polska
(1)
Gatunek
Podręcznik
(1)
Dziedzina i ujęcie
Prawo i wymiar sprawiedliwości
(1)
1 wynik Filtruj
Książka
W koszyku
Prawo żywnościowe / Maciej Taczanowski. - Wydanie 2. - Warszawa : Wolters Kluwer, 2017. - 421 stron : wykresy ; 24 cm.
(Seria Akademicka)
Stan prawny na 1 października 2016 r.
"W podręczniku omówiono podstawowe zagadnienia prawa żywnościowego, jego historię i miejsce w polskim systemie prawa, a także zagadnienia szczegółowe, takie jak: wymagania dotyczące jakości żywności, warunków jej produkcji i obrotu nią, znakowanie i prezentacja żywności, materiały i wyroby przeznaczone do kontaktu z żywnością, szczególne kategorie żywności, wewnętrzna (zakładowa) oraz zewnętrzna (urzędowa) kontrola jakości żywności. Książka ukazuje prawo żywnościowe jako jeden spójny system norm prawnych, niezależnie od pochodzenia źródeł prawa, z których te normy się wywodzą. W poszczególnych rozdziałach przedstawiono w układzie tematycznym wymagania - wynikające łącznie z przepisów polskich i unijnych - stawiane podmiotom działającym na rynku spożywczym. Dzięki licznemu wskazywaniu przepisów prawnych podręcznik może służyć pomocą w ustalaniu i weryfikacji podstaw prawnych decyzji administracyjnych podejmowanych w toku sprawowanego nadzoru przez organy urzędowej kontroli żywności. Adresaci: Publikacja przeznaczona jest zarówno dla osób nauczających prawa żywnościowego, jak i dla studentów kierunków przygotowujących do pracy zawodowej w branży spożywczej oraz słuchaczy różnego rodzaju studiów podyplomowych z dziedziny zarządzania produkcją i dystrybucją żywności."
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia naukowa
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 341/349 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej