Hillenbrand Tom (1972- ). Kryminał Kulinarny
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów
(1)
Forma i typ
E-booki
(1)
Dostępność
dostępne
(1)
Placówka
Mediateka
(1)
Autor
Sekuła Aleksandra
(2469)
Kozioł Paweł
(2013)
Kotwica Wojciech
(782)
Kowalska Dorota
(664)
Kochanowski Jan
(469)
Hillenbrand Tom (1972- ). Kryminał Kulinarny
(-)
Krzyżanowski Julian
(309)
Otwinowska Barbara
(309)
Beethoven Ludwig van
(276)
Trzeciak Weronika
(262)
Konopnicka Maria
(260)
Boy-Żeleński Tadeusz
(238)
Leśmian Bolesław
(233)
Krasicki Ignacy
(229)
Mickiewicz Adam
(208)
Goliński Zbigniew
(201)
Kraszewski Józef Ignacy (1812-1887)
(200)
Dug Katarzyna
(198)
Baczyński Krzysztof Kamil
(194)
Bach Johann Sebastian
(182)
Mozart Wolfgang Amadeus
(182)
Jachowicz Stanisław
(159)
Słowacki Juliusz
(159)
Sienkiewicz Henryk (1846-1916)
(154)
Zarawska Patrycja (1970 - )
(153)
Rzepka Rafał (1974- )
(152)
King Stephen
(146)
Zimnicka Iwona (1963 - )
(144)
Lech Justyna
(138)
Sandemo Margit (1924 - 2018)
(136)
Dybała Paweł (1981- )
(133)
Christie Agatha (1890-1976)
(132)
Rolando Bianka
(131)
Roberts Nora (1950- )
(128)
Steel Danielle (1947 - )
(128)
Marciniakówna Anna
(122)
Czechowicz Józef
(119)
Starowicz Wiesław
(119)
Dwornik Karolina
(118)
Żeleński Tadeusz (1874-1941)
(115)
Lem Stanisław (1921-2006)
(114)
Montgomery Lucy Maud
(109)
Disney Walt
(107)
Liebert Jerzy
(105)
Prus Bolesław
(105)
Mosiewicz Maria
(102)
Tkaczyszyn-Dycki Eugeniusz
(102)
Brzechwa Jan. zobacz Jan Lesman
(101)
Napierski Stefan
(101)
Pawlikowska-Jasnorzewska Maria
(96)
Popławska Anna
(93)
Orzeszkowa Eliza
(91)
Wilczek Piotr
(90)
Zieliński Bronisław
(90)
Chotomska Wanda
(88)
Gawryluk Barbara
(88)
Mróz Remigiusz (1987-)
(88)
Kraszewski Józef Ignacy
(87)
Miciński Tadeusz
(87)
Przerwa-Tetmajer Kazimierz
(87)
Szulc Andrzej
(87)
Asnyk Adam
(86)
Lindgren Astrid
(85)
Ślusarczyk-Bryła Paulina
(85)
Bogdziewicz Monika
(84)
Mazan Maciejka
(84)
Drewnowski Jacek (1974- )
(82)
Fabianowska Małgorzata
(81)
Hesko-Kołodzińska Małgorzata
(81)
Zimnicka Iwona (1963- )
(81)
Kasdepke Grzegorz
(80)
Skibniewska Maria
(80)
Żeromski Stefan
(80)
Sekuła Elżbieta
(79)
Siemianowski Roch (1950- )
(79)
Frączek Agnieszka
(78)
Mosiewicz-Szrejter Maria
(78)
Baudelaire Charles
(77)
Cieślik Donata
(77)
Haydn Joseph
(77)
Stelmaszyk Agnieszka (1976- )
(77)
Domańska Joanna (1970- )
(76)
Byczek Zuzanna
(75)
Kasprowicz Jan
(75)
Kosińska Aleksandra
(75)
Oklejak Marianna (1981- )
(75)
Fabisińska Liliana (1971- )
(74)
Maliszewski Karol
(74)
Stanecka Zofia
(74)
Coben Harlan (1962- )
(73)
Kishimoto Masashi
(73)
Kornhauser Julian
(72)
Ławnicki Lucjan
(72)
Beręsewicz Paweł
(71)
Molski Tomasz
(71)
Syrokomla Władysław
(70)
Jax Joanna (1969- )
(69)
Krzyżanowski Julian (1892-1976)
(69)
Kwiatkowska Katarzyna
(69)
Chmielewska Joanna
(68)
Widmark Martin
(68)
Rok wydania
2010 - 2019
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(1)
Gatunek
E-booki
(1)
Powieść niemiecka
(1)
1 wynik Filtruj
Brak okładki
E-book
W koszyku
(Kryminał Kulinarny / Tom Hillenbrand ; t. 2)
Druga sprawa kryminalna kucharza Xaviera Kieffera.
Ebook "Odkąd luksemburski kucharz Xavier Kieffer związał się z najsłynniejszą krytyczką kulinarną Francji, bywa zapraszany na najbardziej prestiżowe imprezy. Jednak uroczysta kolacja wydana przez mera Paryża kończy się zaraz po przystawce. Ryuunosuke Mifune, najsłynniejszy kucharz sushi Europy, pada nagle martwy. Diagnoza brzmi: zatrucie rybą. Kieffer jest jednak sceptyczny i szybko zauważa sprzeczności. Zanurza się w świat kuchni specjalizującej się w sushi i dowiaduje się, że istnieją ryby droższe od złota - i cenniejsze niż ludzkie życie. Xavier Kieffer, niegdyś mistrz kuchni pracujący w wyśmienitych restauracjach, wyrzekł się haute cuisine i prowadzi w Luksemburgu, w Dolnym Mieście, malutką restaurację, gdzie serwuje swoim gościom potrawkę z zająca, zupę luksemburską i paszteciki podlewane rieslingiem."
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Mediateka
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. EBOOK (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej